Simrishamn – Staden som ser vattnet

Simrishamn - The city that sees waterDenna stad är egentligen inte något som borde få kallas för en stad, då Simrishamn inte uppfyller de krav som finns för att få kallas för en stad. Av historiska själ har dock Simrishamn fått behålla denna titel. Denna stad har bara en yta av 4,5 kvadratkilometer och lite över 6500 invånare. Hur som helst är det inte alls detta som gör Simrishamn till den stora turiststad som den verkligen är. Här handlar det om den vackra naturen på Österlen som tilltalar alla, samt att det är en stad som ligger precis vid vattnet vilket gör den mycket komplett och tilltalande.

När du vill veta varför du ska besöka Simrishamn, kommer du naturligtvis att tänka på vad det finns att göra och se? Detta vill och ska du naturligtvis få reda på. Det första som här blir det viktigaste är att Simrishamn har allt det du söker gällande bad, sol, stadsmiljö och nattlogi samt att det också är en stad som ligger i närhet till massor av olika attraktioner. Här kommer du inte att ha långt till “House of Apple”, vilket ju naturligtvis är Kiviks Musteri som kan vara värt ett besök. Varför inte besöka Ale´s Mystiska stenar, Alestenarna” som ingen egentligen har lyckats att förstå, tyda eller vet hur de uppkommit.

Är du den som gillar natur, ska du givetvis besöka Stenshuvuds nationalpark. Här kommer du att få en bra vandring genom den svenska faunan och floran samt lite välkomna besök av lantliga djur på fritt stråk. I övrigt kommer Simrishamn som stad vara en vacker plats på jorden och garanterat ge dig allt det du kan tänkas önska vid ett besök. Här finner du historia som smälter samman med dagens moderna samhälle, vilket gör att alla som besöker denna stad alltid kommer att ha någon form av positiv upplevelse.

ADD YOUR COMMENT