Tätorter på Österlen

Localities in ÖsterlenNär det kommer till tätorter och byar på Österlen, kanske Ystad är den som är mest känd. Detta gäller nog för alla som åker på semester till denna vackra plats, men även för alla dessa som bor i regionen och arbetar där. I övrigt finns det naturligtvis massor av platser att besöka på Österlen. Här finns det byar och städer av mindre och större varianter, och några av de mest kända efter Ystad är Simrishamn och Tomelilla. Är du den som vill utforska området mera och har den tid som krävs för att resa runt, så kan du dock finna många andra guldkorn.

Något som är mycket traditionellt på Österlen, är att folk går man ur huse för att lysa upp omgivningen på kvällar och nätter. Därav har talesättet “Österlen lyser” skapats. Här kan du själv tänka dig de mörka höstkvällarna som blir upplysta av tusentals ljuskällor, lyktor, eldar och marschaller. Detta är en magisk upplevelse och en tradition som går tillbaka många år i tiden. När det gäller de lite mera kända byarna på Österlen, gäller detta alla de platser som inte räknas till tätorter eller städer. Här finner du då massor av olika alternativ att stanna till vid och uppleva livet på olika platser.

Här kommer du att finna Skillinge som är en liten fiskeby som ligger på Österlen, bara cirka 1 mil från Simrishamn. Under den kalla perioden händer det inte mycket på denna plats, men som vanligt på Österlen lever denna plats upp under sommarperioden med massor av restauranger och gästande båtar från hela världen. Naturligtvis får ingen heller glömma Kivik. Här har du den stad i Sverige som kanske är den mest kända för sin stora marknad som går av stapeln en gång om året. Något du verkligen ska besöka om du har vägarna förbi då det händer.

ADD YOUR COMMENT