Tomelilla – Den lilla staden

Tomelilla - The small townTomelilla är en av de många mindre städer som är förlagda till Österlen, och kan därmed kallas för den lilla staden på denna plats enbart för att den fortfarande bär ett namn som många tidigare har hört talas om. Naturligtvis är denna lilla stad något som fungerar precis som vanligt rörande alla de funktioner och sättet att bo och arbeta på för alla de bosatta, men här finns det mycket att delta i och förkovra sig i för alla de som är på besök. Tomelilla har cirka 7000 invånare och kommer inte att vara någon stad som erbjuder trängsel eller stress på något sätt. Vid ett besök i Tomelilla kommer du alltid att få den avkoppling som du söker.

Något som alltid drar människor till Österlen är Kiviks marknad, men när det gäller Tomelilla kommer även denna stad att ha en alldeles egen marknad som kan vara väl värd ett besök. Denna lilla aktivitet går av stapeln varje år i juli månad och här samlas hela staden till fest och trevliga aktiviteter. Smedstorp är också en by som ingår i Tomelilla kommun, och här kommer du som gillar bad att finna något som går under namnet Smedstorposbadet. Det kan vara en skön och trivsam plats att svalka sig och koppla av efter dagens andra olika aktiviteter.

I och med att hela Österlen är en plats för turism och semester, kommer du naturligtvis aldrig att ha något problem med att finna boende i Tomelilla. Här kommer du alltid att kunna finna ett bra hotell eller vandrarhem till en vettig kostnad. I Tomelilla ligger även något som bär namnet Tosselilla som är något för alla de mindre och större som vill ha en rolig dag tillsammans. Här finner du go-carts, tivoli och ett vattenland med allt som kan önskas. Har du tur kan du även träffa på självaste Tarzan som svingar sig i lianerna.

ADD YOUR COMMENT