Ystad – Den vackra staden

Ystad - The beautiful cityOm du är den som bara vill ha det vackraste med flest aktiviteter och nöjen samt även få det mesta av den svenska historien på samma gång, finns det förmodligen inget på Österlen som slår staden Ystad. Här finner du en skärgårdsstad som vetter mot havets svallande vågor i en rik kombination av natur, nöjen och andra aktiviteter. Är du den som verkligen bara vill ha det bästa av det mesta och en fantastisk livskvalitet gällande boende och mat, kommer Ystad som en av Österlens mest kända städer inte att svika dig. Här kommer alla stora som små att få allt det de kan önska sig serverat i en lyxig kombination som verkligen förför allt från tankar och känslor till skratt och smak.

Ystad har även något för alla de som är intresserade av den svenska historien. Här nämns namnet Ystad redan 1244, men då som Viistatha. Det skulle ta fram till 1285 innan namnet skrevs som Ystath, och sedan finns det som sagt mycket att lära om Ystad som också naturligtvis har en ruin efter en fästning som skulle hålla Sverige säkert under medeltidens kraftiga svallvågor av krig. Hur som helst finns det mer att finna för alla som besöker Ystad och vill ta del av denna härliga och livfulla stad.

När du verkligen vill se hur vackert det är i staden, ska du vara den som anländer med båt en sommarkväll. Om du följer detta råd kommer du att få se ett panorama över staden som bräcker mycket av det du tidigare upplevt. När du är den som vill ha fart och fläkt kommer Ystad inte heller där att svika dig, utan här finner du massor av restauranger, barer, uteserveringar och för alla som vill ta vara på de härliga sommardagarna finns det också massor av trivsamma badplatser.

ADD YOUR COMMENT